Award Winning Revitalized Past Residential House

Ta-Wei Yu Shows The Revitalized Past Residential House

Ta-Wei Yu , the author of the awarded work Revitalized Past - Residential House by Ta-Wei Yu points out, The maisonette has an old rooftop addition. It is common for Taipei walkups, portraying the disorder and autonomy of living conditions. The design wants to preserve this past. Not only the original truss and decking of the rooftop addition are preserved but also the traces of deteriorated walls are saved with clear coating. To warm up the industrial vibe, planks of pallets are reused throughout the penthouse, forming the furniture collection and the backdrop wall with color stripes. While the brick and fair-faced concrete walls help anchoring the new and old elements. .

Award Winning Revitalized Past Residential House Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=41650

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Quarterly homepage.

Design Accolades
Copyright © 2010 - 2018 Design Quarterly - design-quarterly.com - All Articles